WombatAuthor: Ena Music
License: CC BY-SA 4.0
   Leefgebied wombatTaggart, D., Martin, R. & Menkhorst, P. 2016
Vombatus ursinu
The IUCN Red List of Threatened Species 2016
Accessed on 30 January 2021
  WombatAuthor: JJ Harrison
License: CC BY-SA 3.0

Paspoort wombat

Paspoort

Naam Wombat
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Diprotodontia (Klimbuideldieren)
Familie Vombatidae (Wombats)
Geslacht Vombatus
Soort Vombatus ursinus
Kop-romplengte 70 - 120 cm
Staartlengte 2 - 3 cm
Gewicht  20 - 40 kg
Paartijd Het hele jaar door
Paringsinterval 2 jaar
Draagtijd 27 - 31 dagen
Nest Holen
Geboorte Het hele jaar door, piek in de zomer
Geboortegewicht 0,5 gram
Aantal jongen 1 jong
Spenen 350 dagen
Geslachtsrijp man 2 jaar
Geslachtsrijp vrouw 2 jaar
Levensduur 12 - 15 jaar
Voeding in de natuur Inheemse grassen, zegge, mos en soms struiken, wortels, knollen en schors
Leefgebied Zuidoosten van Australië en Tasmanië
Groep/solitair Solitair
Fokprogramma EEP, Zoo Duisburg, Volker Gruen
CITES -
IUCN Niet bedreigd (LC) (2015)

Zoek

Taxonomie