Gouden babirussa Author: Masteraah
License: CC BY-SA 2.0 DE
    Leefgebied gouden babirussaAuthor: HiW-Bot
License: CC BY 3.0
   Leefgebied gouden babiroessaAuthor: Macdonald, A.A., Burton, J. & Leus, K. 2008.
Babyrousa babyrussa.
The IUCN Red List of Threatened Species 2008.
Accessed on 13 July 2021.

Paspoort gouden babiroesa

Paspoort

Naam Gouden babiroesa
Klasse Mammalia (Zoogdieren)
Orde Artiodactyla (Evenhoevigen)
Familie Suidae (Varkens)
Geslacht Babyrousa (Babiroessa's)
Soort Babyrousa babyrussa
Grootte 85-110 cm
Schouderhoogte 65-80 cm
Staartlengte 20-32 cm
Gewicht  43-100 kg
Paartijd
Paringsinterval Jaarlijks
Draagtijd 150-157 dagen
Nest
Geboorte
Geboortegewicht 380-1050 gram
Aantal jongen 1-2 jongen
Spenen 6-8 maanden
Geslachtsrijp  1-2 jaar
Levensduur in gevangenschap 22 jaar
Voeding Alleseters: bladeren, wortels, vruchten, insecten, wormen, kleine gewervelde dieren
Leefgebied Indonesië op Sulawesi, de Togian-eilanden en op de eilanden van de Soela-groep
Groep/solitair Solitair en groepjes
Fokprogamma EEP: Tiergarten der Stadt Nürnberg, Jörg Beckmann
CITES Appendix I, 01/07/1975
EU Listing Annex A, 14/12/2019
IUCN Kwetsbaar (VU), 30/06/2008

Zoek

Taxonomie