Begrippen

Woordenlijst van vreemde woorden die in de dierbeschrijvingen voorkomen

Zoeken naar begrippen
Term Definitie
Ramsar-site

Een Ramsar-site is een drasland gebied wat van internationaal belang is en onder de Ramsar-conventie valt.

De Ramsar conventie met betrekking tot draslandgebieden van internationaal belang, met name watervogelhabitats, is een internationaal verdrag voor het behoud en het duurzaam gebruik van draslanden. Het is ook bekend als de Convention on Wetlands. Het is vernoemd naar de stad Ramsar in Iran, waar de conventie werd ondertekend.

Reportergen
Een reportergen is in de moleculaire biologie een gen dat vastgemaakt wordt aan een regulatorgen of een ander te onderzoeken gen in organismen, zoals bacteriën, celcultuur, dieren of planten en dat altijd aan staat.
Rosszee

De Rosszee is een diepe baai in de Zuidelijke Oceaan in Antarctica, tussen Victorialand en Marie Byrdland. De zee werd ontdekt door James Clark Ross in 1841. Het zuidelijke deel wordt bedekt door het Ross-ijsplateau. Dit gebied wordt opgeëist door Nieuw-Zeeland als onderdeel van de Ross Dependency.

Bron: https://nl.wikipedia.org/ (CC BY-SA 3.0)

Rostraal

Rostraal (Latijn: rostrum, neusspiegel) is bij dieren de plaatsaanduiding van een lichaamsonderdeel aan de voorzijde. Een lichaamsonderdeel ligt rostraal wanneer de plaats ervan op het hoofd aan de kant van de neus ligt. Dit in tegenstelling tot occipitaal, de achterkant van het hoofd. Dit zijn dus elkaars tegengestelden, zoals craniaal en caudaal.

Bron: Rostraal. (2019, april 6). Wikipedia, de vrije encyclopedie. Opgehaald 23:41, juli 15, 2021 van https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Rostraal&oldid=53564594.

Synoniemen - rostrale

Creative Commons-Licentie

Tenzij anders is aangegeven valt de inhoud van deze website onder de licentie: Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.

Disclaimer

Voor deze website geldt de volgende disclaimer

Zoek

Taxonomie