Begrippen

Woordenlijst van vreemde woorden die in de dierbeschrijvingen voorkomen

Zoeken naar begrippen
Term Definitie
Danger Islands

Danger Islands Author: Alexrk2
License: CC BY-SA 3.0

Synoniemen - danger-islands.
Dermis

De dermis, het corium of de lederhuid is een laag bindweefsel die onder het epitheel van de huid ligt. De onderste lagen van de dermis zijn rijk aan vooral collagene vezels. Deze vezels lopen grotendeels parallel aan het huid-oppervlak en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de mechanische sterkte van de huid.

Bron: Dermis, https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Dermis&oldid=50389854 (het laatst bezocht november 18, 2017).

Detrivoor
Een detrivoor, saprofaag of detritus-eter, ook wel afvaleter, is een organisme dat leeft van vast dood organisch materiaal of detritus. Deze afvaleters doen het voorwerk voor de reducenten, micro-organismen die organisch afval verder afbreken (mineralisatie) tot anorganische stoffen.
Synoniemen - detrivoren,afvaleter,saprofaag
Dimorf
Dimorf betekent dat er twee genetisch verschillende vormen in een populatie aanwezig zijn.
Synoniemen - dimorfisme
Diurnal

Betreft een dier of plant met een dagactieve levenswijze. Diurnal betekent eveneens dagelijks of met een dagelijkse cyclus.

Bron: https://nl.wikipedia.org/ Accessed on 16 August 2018

Duivenmelk

Duivenmelk is een melkachtige substantie die in de krop van duiven wordt geproduceerd nadat de jongen uit het ei zijn gekropen. Hiermee worden de jongen de eerste dagen gevoed. Enkele dagen voordat de eieren uitkomen wordt de binnenlaag van de krop van de duif dikker. Dit wordt aangezet door het hormoon prolactine, hetzelfde hormoon dat bij zoogdieren de melkproductie aanzet. Uiteindelijk laat deze laag los en komt vrij als een melk- of kaasachtige substantie welke door de jongen eruit wordt gepikt.

Bron: https://nl.wikipedia.org/ downloaded 5 December 2018

Synoniemen - duivenmelk

Creative Commons-Licentie

Tenzij anders is aangegeven valt de inhoud van deze website onder de licentie: Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.

Disclaimer

Voor deze website geldt de volgende disclaimer

Zoek

Taxonomie